محـــــــــــــــــــبــــــــــان مهــــــــــــــــــدی او خواهد آمــــــــــــــــــــــــــــــد.........
محـــــــــــــــــــبــــــــــان مهــــــــــــــــــدی او خواهد آمــــــــــــــــــــــــــــــد.........

محـــــــــــــــــــبــــــــــان مهــــــــــــــــــدی او خواهد آمــــــــــــــــــــــــــــــد.........

کشاورزی نوین وحفظ سرمایه های طبیعی ، مقالات آب وخاک...........

تنظیم کمباین

سوالها و جوابهای متداول تنظیم کمباین

 

1-       چطور بفهمیم که برداشت گندم با کمباین خوب انجام شده است ؟

الف مخزن کمباین را بازدید کنید و دانه شکسته باید بندرت  ببینید .

ب- در پی ریز یا موادی که از عقب کمباین بیرون می ریزد نباید تکه خوشه حاوی گندم(کزل) یا خوشه له شده حاوی دانه وجود داشته باشد.

پ- پی ریز کمباین را از روی سطح مزرعه کنار بزنید و روی زمین باید دانه بسیار کمی مشاهده شود.

ت- کاه خروجی از کمباین له نگردیده و یک تکه می باشد.

 

2-       در مخزن یک کمباین در حال برداشت گندم که دانه شکسته مشاهده شده چه تنظیماتی باید انجام دهیم ؟

الف ابتدا دور کوبنده را پنج درصد کم کنید.

ب- در صورت حل نگردیدن مشکل دور کوبنده را ده درصد کم کنید.

پ-  اگر مشکل مرتفع نگردیده فاصله  کوبنده  و  ضد کوبنده  را کمی بیشتر کنید.

ت- در صورت باقی ماندن مشکل ، سرعت حرکت (پیشروی ) کمباین را کم کنید تا محصول کمتر به کمباین وارد شود.

ث- در پوش الواتور برگشت را باز کنید و دانه و کزل کمی باید روی پدالها روئیت گردد و در غیر اینصورت روزنه غربال کاه را مقداری زیاد کنید.

2-در پی ریز کمباینی که کنترل یا تکه خوشه های حاوی گندم مشاهده می گردد باید چه تنظیماتی انجام گیرد؟

در این حالت محصول بحد کافی کوبیده نگردیده و از کاه پران محصول زیادی بیرون می ریزد.

الف ابتدا دور کوبنده  را پنج درصد زیاد کنید.

ب- در صورت حل نگردیدن مشکل فاصله کوبنده و ضد کوبنده کم شود.

پ- اگر مشکل هنوز باقی است سرعت حرکت کمباین را نیم دنده افزایش دهید.

ت- رطوبت  محصول زیاد است و باید برداشت چند روز بعد و در رطوبت مناسب انجام گیردو در رطوبت بیش از چهارده درصد خوشه حاوی گندم له شده و از کمباین بیرون می ریزد

3-در عقب کمباین و زیر پی ریز و روی  زمین دانه زیادی روی زمین ریخته ؟

الف اگر روزنه غربال کاه را کم باز کنید دانه ها شکسته شده و اگر روزنه غربال کاه زیاد باز شود کاه وارد مخزن می شود.

ب- روزنه غربال دانه را  تنظیم کنید.

پ- دور پروانه باد بحدی باشد که دانه ها به بیرون پرتاب نگردد.

ت- در محصول پر پشت و سنگین ، زاویه صفحات کانال خروجی فن کمباین طوری باشد که باد به جلو غربالها بوزد.

4-برای غلات ایستاده (ورس نکرده ) چه تنظیماتی در پروانه کمباین انجام گیرد؟

الف از پروانه تخته ای استفاده کنید.

ب- پروانه را به سمت جلو و بالای قیچی برش تنظیم کنید.

پ- دور پروانه کمتر از سرعت پیشروی کمباین باشد.

5-برای غلاتی که در اثر طوفان ورس کرده (خوابیده)چگونه باید کمباین را تنظیم کرد؟

الف- از پروانه چنگالی یا چنگک دار استفاده کنیم .

ب- پروانه را به سمت جلوتر از قیچی برش و به طرف پایین تنظیم کنید.

پ- دور پروانه بیشتر از سرعت پیشروی کمباین باشد چون بلند کردن محصول خوابیده به کمی زمان نیاز دارد.

6-برای برداشت دانه  ریز ها نظیر گندم و جو  و بهنگام صبح زود و هوای مرطوب فاصله کوبنده و ضدکوبنده را چگونه تنظیم کنیم ؟

فاصله  ما بین کوبنده و ضد کوبنده کم و دور کوبنده زیاد باشد.

7-برای برداشت دانه درشتها نظیر ذرت و لوبیا و آفتابگردان  بهنگام ظهر و محصولات خشک فاصله کوبنده و ضد کوبنده و دور کوبنده باید چگونه تنظیم گردد؟

فاصله مابین کوبنده و ضدکوبنده زیاد و دور کوبنده کم باشد.

 

دستورالعمل نحوه اندزه گیری ریزش طبیعی و کمباین با روش موسسه تحقیقات کرج

 

1-       اندازه گیری ریزش طبیعی :

کادری به ابعاد 5/38ضربدر65 سانتیمتر و به مساحت 25/0 متر مربع تهیه نمایید و در کنار محل حرکت کمباین که هنوز برداشت نگردیده چهار بار کادر را پرتاب کنید و بعد از بریدن ساقه گندم یا جو داخل کادر و دور ریختن آن تمام دانه و خوشه و کزل کف چهار کادر را روی برزنت بریزید و دانه ها را حدا کنید و با ترازو و یا بروش وزن هزار دانه وزن دانه بدست آمده از چهار کادر در سطح یک متر مربع را مشخص نموده و در خاتمه با تناسب میزان ریزش طبیعی در 10000 متر مربع یا یک هکتار را محاسبه کنید.

 

2-       اندازه گیری ریزش قیچی برش :

 

با روش بند یک و یا چهار بار پرتاب همان کادر در دو طرف کمباین که توسط قیچی بریده شده و پی ریز عقب کمباین روی آن نریخته مجموع ریزش طبیعی و ریزش قیچی برش بدست می آید و با کسر نمودن ریزش طبیعی از آن  مقدار ریزش قیچی برش معلوم می گردد. ضمناً‌ با متوقف نمودن کمباین در حال کار و عقب راندن کمباین به اندازه طولش نیز کادر اندازی در محلی که ساقه ها بریده شده و پی ریز کمباین روی آن نریخته بلامانع می باشد.

 

 

3-       اندازه گیری ریزش انتهای کمباین :

کادری به 5/33ضربدر60 سانتیمتر به مساحت مفید 2/0 مترمربع که کف آن با برزنت یا نوری ریز مسدود گردیده  تهیه نمایید و هنگامی که کمباین در حال برداشت است این کادر را از  کنار کمباین و مابین چرخ جلو و عقب طوری  زیر کمباین پرتاب کنید که جرخهای عقب کمباین از طرفین کادر عبور نموده و پی ریز عقب کمباین داخل کادر بریزد و پس از کوبیدن و جدا کردن محتوی پنج کادر پرتاب شده با استفاده از ترازو  و یا بروش هزار دانه وزن دانه های داخل پنج کادر  معلوم می گردد و به علت تفاوت اندازه عرض قیچی برش باطول کادر مقدار مجموع وزن دانه پنج کادر بر ضریب تصحیح تقسیم تا ریزش یک متر مربع  معلوم گردد و در خاتمه با تناسب ریزش 10000 متر مربع بدست می آید . ضمناً ‌طول کادر بهنگام پرتاب (ضلع 60 سانتیمتری ) عمود بر جهت حرکت باشد.

محاسبه ضریب تصحیح :

عرض کادر ( ضربدر) عرض خروجی عقب کمباین (ضربدر) تعداد پرتاب کادر =A

عرض کادر (ضربدر) عرض قیچی برش (ضربدر) تعداد پرتاب کادر B=            

طول کادر (ضربدر) عرض کادر (ضربدر) تعداد پرتاب کادر                          =                 C   

                                                                                      X=(C*B)/A

  ضریب تصحیح برای کادر 2/0متر مربعی معادل ایکس است زیرا 2/0 متر مربع ضربدر 5 کادر مساوی یک مترمربع گردیده و از تقسیم ایکس بر یک همان ایکس بدست خواهد آمد.

 مثال : برای کمباین جاندیر مدل 955 :                                ضریب تصحیح =4/2

335/0*1*5=A       و       335 /0*4/2*5=B      و           335/0*6/0*5 = C

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد