1-غلظت کلر در برگها حدود 0/15 درصد است.



2-میزان کلر بیش از 0/1% برای اکثر میوه جات زیاد خواهد بود



3-معمولآ اگر مقدارکلر در بافت های گیاهی بیش از 0/3 درصد وزن خشک بافتها باشد،سبب سمیت می شود



4-نیاز گیاهان به کلر برای فعالیت های بیوشیمیایی بندرت بیش از 100 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک گیاهی می باشد.



5- کلر معمولاً در غلظت های خیلی زیاد 2000 تا 20000 میلی گرم در کیلوگرم دربرخی گیاهان بدون مشکل وجود دارد.



6-کلر یکی ازآنیونهای زیان باردر خاکهای شورمی باشد


7-همانند سایر عناصر، کمبود از گیاهی به گیاه دیگر متفاوت است پژمردگی نوک پهنک برگ و سپس سبز زردی، برونزه شدن و بافت مردگی متداولترین علایم کمبود کلر هستند. همچنین محدود شدن رشد ریشه همراه با ریشه های جانبی و ضخیم و کوتاه و سرچماقی شدن از ویژگی های کمبود کلر می باشد. در جو ممکن است برگها به صورت لوله ای، و پیچیده طویل تر از برگهای طبیعی و دارای رشد کمتر و نسبت به برگهای طبیعی شکننده تر گردند. در سیب زمینی رنگ برگها، سبز روشن شده و دارای ظاهری زبر و خشن می شوند (با برآمدگی های عمودی در سطح بالایی). در درخت نارگیل با کمبود کلر، برگهای پیر زردرنگ و یا دارای پیسه (Mottling ) نارنجی می شوند و نوک و کناره برگها خشک می شود.


8-شکل قابل جذب Cl-است



9-زیادی کلر در خاک و اثرات سمی آن روی گیاهان بیشتر از کمبود آن مورد توجه واقع شده است. تأثیر اصلی غلظت بالای کلر در محلول خاک افزایش فشار اسمزی آب خاک می باشد که در نتیجه قابلیت استفاده آب برای گیاه را کاهش داده، باعث پژمردگی گیاه می شود (خشکی القاء شده توسط کلر).



10-کلر جذب منگنز را توسط گیاه افزایش میدهد



11- اکثر درختان میوه، انگور و پسته (Berrg) و گیاهان زینتی به یون کلر حساس می باشند و هنگامی که غلظت کلر برگ به 5/0 درصد ماده خشک برسد، علائم سوختگی برگها توسعه می یابد. در تنباکو و گوجه فرنگی ضخیم و لوله ای شدن برگها ممکن است بروز نماید.



12-کلر یکی ازعناصر ضروری در تغذیه گیاهان است ودرواکنشهای فتوسنتزی ونیزسنتز قندهادرچغندرقند وشرکت درتعادل های یونی سلول های گیاهی نقش دارد




13-کلر از نیترات سازی در خاکهای اسیدی جلوگیری می کند



14-درختان میوه حساسیت بالایی به کلر داشته وعلائم سمییت را زودتر نشان می دهند.ولی گیاهان علفی یکساله در مقادیر بسیار بالای کلر علائم سمییت رانشان می دهند



15-کلر در تنظیم تورژسانس بعضی گیاهان همراه با یون پتاسیم عمل می‌کند. این عنصر برای فتوسنتز ضروری است نقش آن احتمالا در انتقال الکترونها از آب به کلروفیل است. علاوه بر تنظیم اسمزی، نقش بیوشیمیایی در گیاه دارد. کلر در تجزیه مولکول آب در فتوسیستم II فتوسنتز دخالت دارد.



16-کلر برای آزاد کردن اکسیژن به هنگام فتوسنتز لازم است




17-آنزیمهایی از قبیل ATP آز، آلفا آمیلاز و آسپارژین سنتتاز برای فعالیت به یون کلر نیاز دارند



18-کلر در خاک تثبیت شده و همراه باجریان آب به عمق خاک آبشویی می شود.از طریق ریشه های گیاه همراه باجریان آب به راحتی جذب شده وبه اندام های هوایی منتقل می شود



19-کلرمعمولآ ازروزنه های آبی موجود درحاشیه برگ هابواسطه تعرق آب خارج شده وسبب سوختگی در حاشیه برگ ها می شود.



20-نیترات و سولفات از جذب یون کلر به طور رقابتی جلوگیری می کنند